пʼятниця, 21 жовтня 2016 р.

Юридичний портал.

Життя дітей – найвища цінність, тому потрібно його берегти..
Профілактика правопорушень і злочинності, насильства серед школярів…
Будьте завжди на хорошому рахунку.
У підлітків завжди виникає бажання стати незалежним, спробувати щось нове, побувати в новій, цікавій обстановці. Це природно і навіть корисно для підлітка - все це частина дорослішання. Але підлітки можуть ризикувати, особливо коли опиняються поза увагою своїх батьків. В одному журналі говориться: «Тиск однолітків, нудьга, нестримна енергія, а можливо, й інші фактори, що впливають на поведінку, наприклад вживання пива ... можуть призвести до невиправданого ризику - і навіть коштувати життя». В одному звіті наводяться приклади ризикованої поведінки підлітків, у тому числі їзда з недозволеною швидкістю, вандалізм, водіння автомобіля в нетверезому стані і злодійство.
Проявивши непослух один раз, дуже легко потім здійснити більш серйозний проступок. Тому недивно, що нічні прогулянки з друзями призводять до тяжких гріхів. Наприклад:  Петро став продавати наркотики, був заарештований і потрапив до в'язниці. Інший молодий чоловік, на ім'я Данило, почав вживати наркотики і красти автомобілі. На жаль, багато підлітків пожинають фізичні наслідки такої поведінки: небажана вагітність, хвороби, що передаються статевим шляхом, алкогольна та наркотична залежність.
Як видно шкода заподіюється не тільки фізично, але й емоційно. Докори сумління бувають дуже болючими. Данило говорить: «Кажуть: чи не цінуєш, поки не втратиш. Коли згадую минуле, дивуюся, що я взагалі ні про що не замислювався! »
Не можна забувати і свою репутацію, яку відновити буває дуже важко. «Мертві мухи псують і роблять смердючою запашну оливу мироварник:тож робить невелика дурість шанованої людини з його мудрістю і честю». Дороге запашне масло, яке використовували в стародавній час, могла зіпсуватися всього лише через якусь мертву муху. Подібним чином, насилу зароблена репутація може зіпсуватися всього лише через «невелику дурість».
Так будьте завжди на хорошому рахунку!

Немає коментарів:

Дописати коментар