субота, 2 листопада 2013 р.

Екскурсія до Чигирина.

Ось і наступили довгоочікувані осінні канікули !!! Адже наш клас любить подорожувати та вивчати історію рідного краю доторкнувшись до тих пам'ятників архітектури, які безпосередньо пов'язані з подіями багатовікової історії. .Учні нашого класу провели  оглядову екскурсію "Резиденція Б.Хмельницького та історія Замкової гори".відвідали село Суботів - родове помістя  Б Хмельницького та побували біля дуба Залізняка. Екскурсія  дала  учням  як знання так і відпочинок. На Замковій горі свій талант гри на баяні  козакам з м. Черкас показав учень нашого класу П'явка Назар.
  
Історична довідка. 
       Перша згадка про Чигирин як про козацький зимівник належить до першої половини 16 століття. Це місто в історії України нерозривно повязане із Б.Хмельницьким, який став чигиринським сотником у 1638 році. Після початку Визвольної війни українського народу (1648 – 1654 рр.) Чигирин фактично став столицею першої козацької держави.

Село Суботів розташоване на крутих яристих схилах р.Тясмин. Суботів засновано в 1616 році шляхтичем М.Хмельницьким – батьком Богдана Зіновія Хмельницького. У 1653 році на замовлення Б.Хмельницького була збудована у Суботові Ільницька церква. Вона виконувала функцію усипальниці після смерті гетьмана. Церква збереглась до нашого часу.




Рідний край - земля Богдана -
Слава воїнів віддавна.
Ти пройди його стежками!
Дізнавайся більше з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар