пʼятницю, 11 вересня 2015 р.

СЛАВА УКРАЇНІ - ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Чим більше Україна утверджується у своїй державності, тим інтенсивнішим стає пошук загальнонаціональних ідейно-духовних орієнтирів, здатних консолідувати суспільство, зміцнити державу, вивести її на високий рівень цивілізованості та культури.
Патріотизм зародився ще на світанку історії людського суспільства. У ньому знаходить відображення любов людини до своєї вітчизни, поваги до її минулого і сучасного, піклування про майбутнє.
Патріотичне виховання молоді відіграє особливо важливу роль, оскільки воно покликане сприяти формуванню соборності України, що є основою української національної ідеї.
Виховання патріота – клопіткий консолідований процес,  який є стрижнем державної політики, адже основним мірилом патріотизму є ставлення громадянина до становлення державності.
У період становлення незалежної Української держави значно посилився інтерес до вивчення національної історії, традицій, побуту і звичаїв, моральності. Це зумовлено не лише розширенням демократичних прав українського суспільства й особистості, а й спробою осмислення людиною свого духовного начала, його сутності і значення. Велику роль у вихованні патріотизму молоді в Кам'янській ЗОШ №1 відіграє  музей "Історії рідного краю та бойової слави." 11 вересня 2015 року була проведена екскурсія "Герої не вмирають." Кравченко Наталія розповіла про війну в Афганістані, про подвиг Віктора Курноса, випускника нашої школи. Хвилюючою була розповідь про військові події в роки війни 1939-1941рр, про воєнний конфлікт на Донбасі,  про загиблих кам'янчан в зоні АТО.




1 коментар:

  1. Велику роль у вихованні патріотизму молоді в нашій школі відіграє музей "Історії рідного краю та бойової слави" рушійною силою якого є Ви - Марина Віталіївна і Ваші помічники-екскурсоводи . Бажаю вам залишатись візиткою нашої школи, плекаючи патріотів. Миру вам, добра і здоров"я! з повагою Ж.Ю.

    ВідповістиВидалити